19 Ağu 2010

14 Ağustos Heybeliada Toplantısı

Cumartesi günü heybeli adada yaptığımız toplantıda aradan geçen zamanın da etkisiyle bir çok konuya ilişkin değerlendirme yapmış olmakla birlikte, toplantı sonunda alınan kararlar aşağıdaki gibidir.

1. 21 Ağustos Cumartesi günü, Saat 17:00 da e-posta grubu vasıtasıyla belirlenecek Toplum İçin Şehircilik İstanbul toplantısı yapılması.
2. Eylül ayı itibarıyla Bayram sonrası 15 günde bir haftasonu toplantı düzenine geçilmesi.
3. Grup içi iletişim kanallarının geliştirilmesi amacıyla şu anda aktif olan iki internet blouunun aktif biçimde kullanılması. Bunlardan bir tanesi toplantı gündemlerinin ve notlarının yayınlanması amacıyla diğerinin ise elde ettiğimiz kaynakların paylaşılması amacıyla kullanılacak. Duygu blogların linklerini göndererek gerekli bilgilendirmeyi yapacak bu konuda.
4. Bu cumartesi yapılacak toplantıda şimdiye kadar, belirlediğimiz konu başlıklarına yönelik yaptığımız çalışmaların değerlendirilmesi yapılacak.Bunların içerisinde yer alan başlıklara ilişkin somut ürünler çıkarmak amacıyla görev paylaşımı yapılacak. Örneğin kent merkezleri konusunda planların kent merkezine etkisi alt başlığında kısa bir araştırma metni oluşturulması gibi..
5.Toplum için şehircilik araştırmaları dışında önemli kent ve planlama gündemlerinin bu iki haftalık toplantıda değerlendirilmesi. Basına yansıyanlar olduğu gibi basına yansımayıp da bizlerin çalıştığımız yerlerden elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda haberdar olduğumuz gündemleri de kapsıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder